top of page

Jak přežít rozvod?

Otázky zániku manželství se týkají téměř každého z nás. Každý se nepochybně setkal, ať už přímo nebo zprostředkovaně, přinejmenším ve svém okolí, s partnerským rozchodem nebo s rozvodem manželství. Rozpad manželství sice představuje konec jedné životní etapy, ale s novým začátkem a příslibem naděje na lepší život. Dlouhotrvající spory, které se zdály v manželství neřešitelné, mohou přinést úlevu a konec starostí.


Rozvod není dnes ničím ojedinělým, je ale třeba mít na paměti, že s koncem manželství nekončí rodina a už vůbec ne rodičovské povinnosti. Je to nesmírně stresová událost, která zasahuje do všech složek organismu.


Jedinec je vystaven nejistotě, beznaději, má v sobě vztek, smutek, zlost a postupně může ztrácet smysl života. A pokud nevyhledá včas pomoc, upadá do depresí. Výjimkou poté nejsou ani sebevražedné myšlenky,“ říká Lenka Pelechová.


To, jak se budete cítit, hodně záleží na tom, jak se partneři dokážou dohodnout, jak spolu budou vycházet a komunikovat. Zejména tedy v případě, že mají děti. Jen rodiče mohou ovlivnit to, jak se jejich děti cítí a jak to budou celé prožívat.


Bude potřeba poměrně dlouhého času a trpělivosti, než se budete cítit opět jistě a váš nový život bude mít pevný řád. Je dobré vědět, že každý člověk potřebuje jiný čas, než se vypořádá s citovým zraněním a přivykne novým životním změnám, které nový začátek po rozvodu s sebou přinesl,“ doporučuje Lenka a dodává, že právě trpělivost a dostatek času si každý musí skutečně dopřát.


A tak přidávám jednu radu na konec. Chcete vědět o jakou jde? To se dozvíte níže v odkazu na článek.




Přejeme Vám všem hodně sil a trpělivosti a nazapoměňte: "Pokud chcete někomu skutečně pomoci, pozorně poslouchejte, o co vás žádá"...


Vaše Lenka

410 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

ROZVOD?!

bottom of page