top of page

Kdy už budeš mít miminko?

Proč spousta lidí dodnes klade otázky, které předpokládají scénář partner-svatba-dítě? Každý se přece může svobodně rozhodnout, jestli si po svatbě chce ještě užívat, budovat kariéru, nebo si pořídit dítě. Ať už se žena rozhodně jakkoliv, její blízcí by pro to měli mít pochopení.

Než vás napadne tuto otázku položit, zvažte, zda je to opravdu vhodné. Je to otázka, která se ženě nepokládá. Protože ať už se žena rozhodně jakkoliv, její blízcí by pro to měli mít pochopení a jak se říká „netlačit na pilu“. Opravdu není povinnost mít dítě.


„Pokud si myslíte, že otěhotnět je snadné, přesvědčím vás o opaku. Mnoho žen a mužů na cestě za rodinou udělali vše, co bylo třeba. Žili zdravě, miminko neodkládali, ale přesto se jim nedaří počít. Napadlo vás někdy, že páru, kterému jste položili takovéto otázky, nevyšlo umělé oplodnění anebo truchlí nad ztrátou svého dítěte? Také je dost možné, že si děti ani nepřejí nebo se na ně necítí být připraveni. Než se příště zeptáte, popřemýšlejte. Buďte ohleduplní a respektujte jejich soukromí, doporučuje Lenka.


Milé ženy, pamatujte, že i když nemůžete otěhotnět, jste ženou s velkým Ž a máte nárok na naplněný život. Postarejte se o svou psychickou pohodu, najděte znovu pocit jistoty, vlastní hodnoty a smysl života. Pokud už je situace nad vaše síly, obraťte se na odborníky, psychology, terapeuty anebo přímo na mne. Spolu to zvládneme.


Vaše Lenka


Více informaci najdete v článku na @emimino.cz


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Not viable

bottom of page